vin de minis arad - dealul daiconi
   

Soiuri

Cadarca

Cadarca de Minis este un soi traditional romanesc de renume, vinul din acest soi fiind preparat pentru prima data in 1744, in podgoria Minisului. Intalnit si sub denumirea populara de “sange de taur”, Cadarca de Minis este un vin puternic, cu prestanta, cu o culoare ce variaza intre rosu-rubiniu si rosu aprins. Cadarca atinge un buchet complex dupa 2-3 ani.

Mustoasa de Maderat

Originara din podgoriile cu traditie ale zonei Minis-Maderat, Mustoasa de Maderat se recomanda drept un soi specific romanesc, din care se obtine un vin alb racoros, cu nuante de fruct proaspat, cu aciditate ridicata. Gustul Mustoasei de Maderat evoca, dupa spusele unor specialisti, prospetimea unei “dimineti de toamna romaneasca”.

Burgund mare

Soiul denumit “Burgund mare”, de provenienta comuna cu Pinot Noir, are o vechime de peste un secol in Romania, rata sa de cultivare crescand mult dupa anul 1975. Viile din acest soi sunt cunoscute pentru productivitatea lor deosebita si pentru vinul echilibrat si consistent, cu aroma fina de fructe de padure si o textura catifelata.

Merlot

Merlot, soi infratit cu Cabernet Sauvignon, este aproape la fel de celebru ca acesta, dar mult mai productiv. A fost adus in Romania in urma cu mai bine de un secol si cultivat extensiv, incepand cu anii ‘60. Vinul Merlot este plin de personalitate, delicat si fin, cu un buchet expresiv si nuante fructate.

Pinot Noir

Soi cultivat in celebra regiune Bourgogne (Franta) si unul dintre cele 3 soiuri permise la fabricarea sampaniei autentice, in Franta, Pinot Noir are in spate o reputatie mareata si o lunga istorie, care il recomanda. Pretiozitatea vinului este completata de finetea aparte a gustului si de aroma rafinata, care isi schimba nuantele de-a lungul timpului.