DAICONI

Vineyards

       ra octombrie 2000. Un bătrân viticultor din Miniș, disperat pentru că nu știa cui să-și vândă produsele, se prezenta la poarta casei și î-mi ofera trei tone de struguri Merlot. Îl privesc, un țăran rotofei cu obrajii roșii și privirea ageră, cu pălăria pe cap și șortul prins într-o parte, cu cizme de gumă și mâini muncite, tipicul viticultor venit parcă din alt secol. De la început simt un mare respect și o mare simpatie și ca de obicei iau repede decizia. OK, cumpăr!

Sâmbăta următoare ajung strugurii Merlot, o minunăție de struguri. Începe aventura! Azi ferma viti-vinicolă are în proprietate 20 hectare de vie, din care 50% în producție. Anul trecut am plantat 3 hectare noi, dintre care unul cu struguri Cadarca, pentru a alimenta proiectul nostru de a produce un vin ASSZU, produs pentru prima data la Minis în 1744.

O altă aventură e pe cale să înceapă...

E

Despre noi

 

Daiconi continuă tradiția vinurilor nobile din podgoria Minișului, oferind iubitorilor de vin o selecție exclusivă a celor mai expresive soiuri.

 

Când alegi o sticlă de vin de calitate, poți primi mai mult decât o licoare de savurat în momente speciale - vinul din gama Daiconi îți aduce tradiția vechilor podgorii ale Minișului, care au atras atenția Curții Imperiale Austriace, cu secole în urmă.

 

Un vin atât de împlinit precum Cadarca de Minis sau atât de proaspăt precum Mustoasa de Măderat nu se pierd de-a lungul istoriei, ci dăinuiesc în timp. Aroma și istoria lor bogată le veți găsi în soiurile noastre, cultivate cu grijă și prelucrate cu pasiune.

Terroir - Aroma naturii

Mediul natural al plantației viticole

își lasă amprenta asupra aromei strugurilor și savorii vinului.

Zona Minis-Măderat este prielnica dezvoltării armonioase a viei.

Gama de vinuri Daiconi

Soiurile pe care le cultivăm în prezent ilustrează cu brio potențialul excelent al zonei viticole: Cuvee Alb, Fetească Regală, Muscat Otonel, Mustoasa de Măderat, Pinot Griss, Riesling Italian, Traminer Roz, Sauvignon Blanc, Cadarca, Burgund, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cuvee Roșu și Pinot Noir

Alege un vin românesc cu tradiție

Comandă on-line o sticlă Cadarca rafinată și complexă sau de Mustoasa cu aroma dimineților de toamnă, din cele mai bune podgorii ale Minișului.

Miniș-Măderat este una dintre cele mai vechi zone viticole românești, primele vii datând de la începutul secoulului al XI-lea. Vechimea atestată de peste opt secole a podgoriei și practicarea viticulturii ca mesteșug nobil au făcut din soiurile originare de aici adevărate mărci ale excelenței vinurilor românești. Cadarca de Minis, vin preparat prima dată în 1744, a fost favoritul Curții Imperiale Austriece, datorită aromei sale irezistibile și continutului înalt de zinc asimilabil.

 

Apogeul faimei vechilor vinuri românești de proveniență Miniș-Măderat îl reprezintă titlul de “rege al vinului”, obținut de vinul roșu de Miniș în Londra anului 1862. Succesul viticulturii locale a dus la inființarea unei renumite Școli de Viticultură, în anul 1881, la Miniș. Tainele viticulturii locale s-au păstrat până astăzi, în ultimii 40 de ani vinurile din podgoriile Miniș-Măderat obținând peste o sută de premii la concursuri naționale și internaționale.

DEALUL DAICONI

 

Vinul este dotat cu caracteristici particulare, absolut de negăsit în alte produse abținute de om. El este plin de umanitate, de demnitate și cordialitate și cere să rămână sub această formă care îl face una dintre operele care oglindesc civilizația noastră.

Vinul nu este o băutură care rezolvă exigențele noastre fiziologice, el este un nutrient al spiritului după cum îl știm în toate momentele importante ale vieții și îl considerăm prietenul nostru în toate zilele aventurii noastre pe pământ.

Trebuie deci să îl tratăm cu demnitatea cerută de rangul său, să renunțăm să-l mai considerăm o banală băutură.

La "Ferma Daiconi" am ales să producem vin de ce-a mai bună calitate, vin din vița de vie nobilă, și pentru că nu suntem mari producatori, facem vin cu pasiune, vin de o calitate excelentă, vin curat obținut din sucul strugurilor.

Facem vin pentru noi ..., dar pentru ca recoltele au fost bogate, avem suficient pentru a oferi și celor îndrăgostiți de aceasta licoare.

Vă poftim să degustați unul din tipurile produse de noi.

 

Un vin nobil păstrează în aroma sa rafinată toate calitățile mediului în care a crescut vița de vie. Zona geografică, condițiile climatice și componența solului definesc culoarea, gustul și mirosul vinului, iar calitatea prelucrării și vechimea îmbutelierii valorifică zestrea soiului.

Viile din podgoria Minis-Măderat se bucură de „adăpostul” geografic primitor creat de Dealurile Zărandului, iar solurile fertile și clima blândă favorizează creșterea unor struguri cu o savoare distinsă.

Geografia

Podgoria Miniș-Măderat se află într-o zonă colinară, caracterizată prin prezența pantelor abrupte, terasate, care frânează forța vânturilor reci și previn stagnarea excesului de apă, și implicit, apariția putregaiului cenusiu. Plantațiile viticole sunt expuse în direcție predominant sudică, ceea ce înleșnește cresterea linistită a strugurilor și acumularea calitativă ridicată in boabele acestora. Componența în zahăruri a strugurilor este mai mare în zona pantelor și a platourilor intercolinare, în timp ce aciditatea lor este mai mică în același areal, dată fiind acumularea redusă de acid malic din struguri.

Geologia

Bogația în fier și micro-elemente a solurilor caracteristice zonei Miniș-Măderat este prielnică dezvoltării plantațiilor viticole și acumulării de substanțe la nivelul boabelor de strugure. Vinurile roșii obținute pe aceste soluri scheletice, feruginoase, au o culoare strălucitoare, intensă, cu reflexe rubiniu închis, având în același timp un buchet foarte expresiv și generos. Menținerea fertilitații optime a solului se realizează prin aplicarea de îngrășăminte organice o dată la 4 ani și prin adaosul controlat al îngrășămintelor chimice. Calitatea și sănătatea solurilor sunt esențiale pentru creșterea strugurilor cu adevărat valoroși.

Clima

Microclimatul prezent în zona geografică a podgoriei Miniș-Măderat aduce influențe mediteraneene, conturând unele condiții climatice benefice pentru creșterea soiurilor rafinate de vița de vie. Primăvara în acest areal este, de regulă, timpurie și umedă, în timp ce toamna este lungă, călduroasă și uscată, lăsând loc pentru maturizarea dorită a strugurilor, tipică fiecărui soi. încălzirea rapidă a versanților și circulația domoală a aerului permit buna desfășurare a proceselor fiziologice ale strugurilor. Temperatura medie anuală este de 11,2°C, umiditatea relativă a aerului fiind de 75%.

vinurile noastre

Wine, Life, Style

Vinul este dotat cu caracteristici particulare, absolut de negăsit în alte produse abținute de om. El este plin de umanitate, de demnitate și cordialitate și cere să rămână sub această formă care îl face una dintre operele care oglindesc civilizația noastră.

Vinul nu este o băutură care rezolvă exigențele noastre fiziologice, el este un nutrient al spiritului după cum îl știm în toate momentele importante ale vieții și îl considerăm prietenul nostru în toate zilele aventurii noastre pe pământ.

 

La "Ferma Daiconi" am ales să producem vin de ce-a mai bună calitate, vin din vița de vie nobilă, și pentru că nu suntem mari producători, facem vin cu pasiune, vin de o calitate excelentă, vin curat obținut din sucul strugurilor.

Facem vin pentru noi..., dar pentru că recoltele au fost bogate, avem suficient pentru a oferi și celor îndrăgostiți de această licoare.

Vă poftim să degustați unul din tipurile produse de noi.

Cadarca

Cadarca de Minis este un vin traditional românesc originar din podgoriile Miniș-Măderat, unde a fost preparat pentru prima data in anul 1744. Vinul este produs cu un adaos de boabe stafidite și are un conținut de zahăruri între 150 si 220 g/litru. Dezvoltă un buchet complex după 2-3 ani. Cadarca s-a produs în podgoria Minis pe vremea Imperiului Austro-Ungar, când era considerat vinul preferat al Curtii Imperiale Austriece

WINE SHOP

Merlot (DOC)

Vinurile de Merlot se situează calitativ imediat sub cele de Sauvignon. În podgoria Miniș - Măderat, soiul s-a extins după 1960, dar producția lui este aproape dublă față de Cabernet Sauvignon. Produce vinuri deosebite pe dealurile însorite de la Miniș. Intensitatea colorată se apropie de cea a vinurilor de Cabernet Sauvignon, cu nuanțe slab albăstrui ca vin tânăr, apoi roșu cărămiziu după ani de păstrare la butoi și butelie. Aroma plăcută și persistentă de fruct copt se identifică în bună parte cu cea a strugurelui. Vinul este mai puțin aspru și rotund, mai armonios și mai băubil chiar din primul an. După doi - trei ani de invechire dobândește un buchet intens foarte fin și subtil, este foarte plăcut gustativ, catifelat, plin de vigoare, satisfăcând cele mai rafinate gusturi. Sunt vinuri seci cu o tărie alcoolica de 12 - 13% vol. La masă se poate servi alături de orice friptură din carne roșie, curcan sau vânat. Se asociază de minune cu brânzeturile afumate servite la sfârșitul mesei.

WINE SHOP

Cabernet Sauvignon (DOC)

Este regele vinurilor de Miniș, cu o mare constantă calitativă de la un an la altul. La Miniș, favorabilitatea climatului își spune cu pregnanță cuvântul asupra insușirilor sale calitative. Vinul prezintă o culoare roșie foarte intensă, spre negru cu reflexe puternic albăstrui ca vin tânăr, câștigând nuanța roșu cărămiziu pe parcursul învechirii. Aroma este cu totul specifică, aducând o vegetație sălbatică, de iarbă, miros de ciorchine, în prima fază. Ca vin tânăr este prea aspru, taninos, dur, necesitând minimum doi ani de maturare la vas. După învechire la sticlă dezvoltă un buchet fin și complex cu pronunțat caracter de soi, are un gust armonios, devine suplu și catifelat. Corpolent și generos cu o tărie alcoolica de 12,5 - 14% vol., are o aciditate mai ridicată comparativ cu alte podgorii, aceasta mărindu-i durabilitatea în timp și asigurându-i prospețimea. Robustețea și complecsivitatea acestui vin își găseâte locul alături de preparate din carne roșie și mai ales din vânat.

WINE SHOP

Cuvee roșu (DOC)

Buchet:  coacăze roșii, afine, cireșe negre, mentă, pădure de conifere

Gust: taninii perfect integrați în corpul vinului, gemuri de fructe negre de pădure, note de vanilie, postgust de cireșe amare

Vinificație: specifică vinurilor roșii, vinul fiind obtinut prin fermentarea strictă a mustului ravac, prin zdrobirea boabelor de struguri, fără utilizarea presei

Cabernet Sauvignon & Merlot, struguri culese la maturitate deplină.

Microclimatul  temperat cu influențe mediteraneene dintre Mureș și Munții Zărandului asigură o coacere perfectă a strugurilor astfel încât oenologul nu are decât să desăvârșească darul cerului și al pământului.

WINE SHOP

Soiul exista în România de peste un secol, dar el s-a extins considerabil în cultură după 1975. Cunoscându-se producția sa ridicată (uneori peste 15 t/ha) și proveniența din Pinot noir, probabil ca diriguitorii viticulturii din acea vreme s-au gândit că ar putea avea un soi cu producție de Burgund mare și vin cu calitatea lui Pinot noir, numai ca socoteala nu s-a dovedit tocmai exactă. Soiul Burgund mare dă într-adevăr producții ridicate de struguri, dar calitatea vinului nu o egalează pe a celor 4 vinuri de înaltă clasă prezentate mai înainte. Vinul nu are o personalitate anume, dar este ecbilibrat, cu extracivitate și intensitate colorantă medie, atingând o tărie alcoolică de 11-12 vol %, vinul este agreabil si odihnitor. Concluzia în legătură cu introducerea soiului Burgund mare este ca el nu a confirmat integral așteptările, dar în același timp calitatea lui se situează oricum deasupra altor soiuri pentru vinuri roșii cum ar fi Cadarca, Băbeasca neagra, Oporto și multe altele.

burgund mare (doc)

WINE SHOP

Cuvee daiconi (DOC)

O asamblare a vinurilor albe de bază a podgoriei și anume Mustoasa de Măderat, Fetească Regală și Sauvignon Blanc. Vin cu caractere reductive cu arome primare evidente. Olfactiv este un vin cu arome complexe, cu un amestec de caractere florale și de fructe cu miez alb. Un vin rotund, plăcut, echilibrat, cu aciditate susținută, mătăsos, ușoare nuanțe de amăreală în post gust.

WINE SHOP

mustoasa de măderat (doc)

Mustoasa este un vin lejer de băut, cu arome primare bine păstrate, curate și cu o aciditate revigorantă. Nu este un vin complicat, ci unul simplu, spune din prima ce are de oferit, fără multe farfastacuri: olfactiv amintește de perele coapte, cu note de flori de câmp, iar gustativ confirmă senzațiile de la prima atingere, frumos completate de o textură suficient de catifelată încât să dea senzația de vin de cursă lungă.

WINE SHOP

feteasca regală (DOC)

WINE SHOP

Descris în literatura de specialitate, vinul de Feteasca Regală este de culoare galben-verzui, care după 1-2 ani de maturare atinge nuanța paiului de grau. Este apreciat pentru lejeritate și armonie. Prospețimea si fructuozitatea specifică fac din Feteasca Regală vinul cel mai des întâlnit din România. Când conține zahăruri, fiind demisec sau demidulce, captivează și mai mult pe cel care are ocazia să-l deguste. Are un echilibru foarte bun între componente, cu un parfum mai puțin pronunțat, dar cu o aromă care îl diferențiază.

pinot gris (IG)

Faima sa îl precede şi cu siguranţă nu îi displace! La modă prin definiţie nu lipseşte de la nicio întâlnire mondenă. Dar să nu ne mirăm dacă îl găsim petrecând o seară plăcută în localul din spatele casei cu vechii prieteni.

Originar din Franţa, este o mutaţie a Pinot Noir-ului, şi ca întreaga familie, are nevoie prin tendinţă de un mediu răcoros şi de terroir-uri adecvate; din Burgundia de origine şi până în alte ţări a găsit susţinători energici care au făcut din acesta, astăzi, una dintre varietăţile de viţă de vie cele mai cultivate şi apreciate în lume.

Galben pastel cu margini luminoase. Eliberează prospeţime şi mineralitate într-un corp tonic şi sinuos cu o moliciune echilibrată şi un echilibru adecvat.

WINE SHOP

riesling italian (DOC)

Pe plan mondial, când cineva vorbește de Riesling, toată lumea se gândește la Rieslingul de Rhin (Rhein Riesling). El, Rieslingul german este cel cultivat și apreciat pe plan european și chiar mondial. Rieslingul italian este ,,la putere" la noi în România. Practic, în arealele consacrate, el poate asigura în fiecare an, parametrii necesari pentru ca vinul să fie încadrat la categoria DOC. Datorita însușirilor sale, Rieslingul italian s-a răspândit în aproape toate podgoniile țării, deținând din punctul de vedere al suprafetei, locul al 2-lea. Vinul de Riesling italian nu este usor de recunoscut; nu poate fi considerat un vin cu aroma primară. Vinul e cunoscut ca vin sec, ,,curat" și sobru. Vinificat eu grija, el are o aromă de fermentare foarte plăcută. El trebuie consumat mai ales ca vin tânăr alături de pește sau diferite preparate de legume dar și Rieslingul italian de 2-3 ani este un vin excelent. La 6-10 ani, un Riesling italian își pierde prospețimea și își diminuează savoarea.

WINE SHOP

sauvignon blanc (DOC)

Sauvignon blanc este un vin, cu o culoare galbenă-canar cu reflexe verzui strălucitoare. Are aromă destul de intensă, amintind-o pe cea de iasomie sau de mirosul florilor de viță-de-vie. După o perioadă de păstrare, o parte din aromă este estompată și înlocuită de un buchet complex de învechire, care-i accentuează unicitatea. Gustul este fructuos, cu multă prospețime, învăluit într-o aromă-buchet care îl face plăcut și tentant. Când vinul se obține printr-o macerare peliculară, însoțit de o fermentare dirijată, vinul își intensifică culoarea și devine mai corpolent.

WINE SHOP

Este unul dintre soiurile semiaromate cele mai preferate din Transilvania. Culoarea este galben-aurie sau galben-închis, cu un miros impresionant, care seamănă izbitor cu cel al mirosului de trandafiri. Gustul este plin, corpolent, mătăsos, îmbătător, în varianta demisec sau demidulce cu o savoare ce aminteşte de dulceaţa de trandafiri.

Vin plin de finețe și prospețime, perfect pentur întâlniri cu prieteni și petreceri. Acest Rose obținut din struguri Traminer roz se distinge prin complexitatea sa aromatică, în care se resimt note florale de trandafir și arome frutate de grapefruit. Vinul poate fi servit în orice sezon, alături de preparate usoare: salate, fructe de mare, peste, carne de pui, risotto. Se recomandă a fi servit rece, la temperatura de 10° și 12°.

traminer roz (DOC)

WINE SHOP

Servicii

Wine tourism

ISTORIA LOCALITATII MINIS

 

Localitatea Minis se află în zona de contact dintre M-ții Zărandului și Câmpia de Vest. Distanța dintre Miniș și reședința de județ, orașul Arad este de 25 km. Podgoria Aradului ocupă ultimele ramificații ale M-ților Zărandului. In centrul Podgoriei se află Minișul, cel mai vechi și mai important centru viticol, renumit mai ales pentru vinurile sale roșii de o calitate excepțională.

 

Așezarea pitorească a Minișului, spiritul primitor al localnicilor au atras din totdeauna oaspeți care au plecat cu impresii bune și cu dorința de a reveni.

 

În urma săpăturilor arheologice s-au descoperit vestigii ale omului înca din neolitic.

Prima atestare documentară a localității este anterioară anului 1038. În documentele istorice numele sub care apare localitatea a avut diverse forme: Menesi, Menusi, Menes.

 

Istoria zbuciumată a Tărilor Romane a trecut și peste Minis.

În a doua jumătate a sec. al XVIII-lea situația economică a localității Miniș se schimbă în bine ca urmare a oportunităților ivite în valorificarea produselor viticole.

 

Calitatea superioară a vinului a atras numeroase persoane particulare care au arendat tot mai multe terenuri viticole, pentru plantarea viței de vie pe dealurile unde "strugurii erau presărați cu praf de aur".

La 11 noiembrie 1867 primul tren pe calea ferată spre Transilvania, nu ocolea Ghiorocul care trebuia să deservească centrul viticol din Miniș în comerțul cu vin.

 

Prosperitatea deținătorilor de vie din Miniș este greu afectată în 1880 de atacul de filoxeră care se extinde cu repeziciune.

Ieșirea din situație era ca oamenii să renunțe la monocultura și să pună mare preț pe pomicultura, cultura mare și grădinărit. Soluția era bună, dar tradiția multiseculară a viticulturii a învins, oamenii au luptat și au învins filoxera cu ajutorul Școlii de Vintaleri din Miniș.

 

Pe lângă Școala de Vintaleri, punerea în funcție a liniei ferate inguste în 1904 care străbătea centrul localității, făcând legătura cu Radna, Pâncota, și Arad a fost electrificată în 1913 și dotată cu material rulant corespunzător scopului pentru care a fost pusă în funcțiune.

 

Un alt val tulbură liniștea localității, cel al primului război mondial.

Evenimentul din 1918 ia provocat pe minișeni să formeze Consiliul National Român și să preia Școala Viticolă, care fusese transformată în spital militar.

După încheierea războiului, minișenii și-au reluat obiceiurile fără a lua în serios schimbările radicale ce se prefigurau la orizont sub obladuirea ocupantului rus.

 

Reorganizarea administrativă din anii '50 a avut ca urmare desființarea comunei Miniș care devine sat component al comunei Ghioroc.

Viticultura a constituit pentru minișeni un mod de a trăi, cu rădăcini ancestrale, cultivat din generație în generație cu tact și pasiune. Viile deținute în proprietate sau în arendă de către străini, care locuiau de cele mai multe ori în Arad, se aflau în deosebi pe "Valea Contrei" și "Valea Mare" și parțial în "Dealul Curții". Viile din "Dealul Daiconi" care erau recunoscute pentru calitatea strugurilor, dar cu pante mai puțin accesibile erau în exclusivitate în proprietatea sătenilor.

 

Culesul viilor era stabilit de către primarul dealului, fiind o mare sărbătoare, atmosfera din timpul culesului era destinsă, seara în bătăturile colnelor se încingeau hore întreținute de lăutari, tocana, vinul și țuica contribuiau la bună dispoziție a ziuașilor și proprietarilor. Culesul era urmat de stoarcerea strugurilor și fermentarea vinului.

În pivnitele colnelor și ale caselor particulare se derula o tehnologie de obtinere a vinului de Miniș.

 

Așa cum s-au petrecut lucrurile în domeniul desfacerii vinului și pepieneriștii au înlăturat intermediarii, desfăcându-și ei singuri vițele altoite pe piețele din Regat. Unii au fost remarcați de către marii boieri și au fost angajați ca administratori la viile lor din marile Podgorii din Muntenia sau Moldova.

 

Școala Viticolă a adus contribuții deosebite, vinurile de Miniș s-au îmbunătățit calitativ și au rămas la standarde ridicate deoarece la insistențele specialiștilor de la Miniș, au fost respinși hibrizii producători direcți, fapt remarcabil, având în vedere ca în majoritatea podgoriilor din țară aceștia erau cultivați la scară largă.

 

Toate cele de mai sus ne-au permis să ne dăm seama ca strugurii și vinul care constituie obiectul cercetărilor noastre sunt capabile de stări euforice.

 

Progresul înregistrat în ultimele decenii și tot mai amplu în ultimii ani, fac ca vinul de Miniș să fie produs din vița de vie nobilă, cu unelte de producere a vinului tot mai moderne fapt ce contribuie la calitatea acestuia și ca urmare vorbesc numeroasele medalii primite.

 

Degustare de vinuri

individuale sau grupuri

 

În funcție de preferințe, se pot degusta 4 sau 6 vinuri însoțite de platouri cu brânzeturi, nuci, mere.

 

De asemenea, se pot organiza degustări de inițiere sau degustări specializate (în care se asociază vinurile cu diferite brânzeturi sau cu ciocolată)

 

*pentru detalii sau ofertă contactați-ne

Evenimente organizate

(Team Building) grupuri, firme

 

De asemenea se pot găzdui cursuri / training-uri

sau se pot organiza

one day trip / team building / evenimente

cu vizitarea obiectivelor turistice din zonă

sau plimbare în vie cu căruța.

Pentru bufet sau mese de prânz se stabilesc de comun acord meniurile.

 

Vizita la fabrica de vin Daiconi

 

Daiconi continuă tradiția vinurilor nobile din podgoria Minișului, oferind iubitorilor de vin o selecție exclusivă a celor mai expresive soiuri.

 

Când alegi o sticlă de vin de calitate, poți primi mai mult decât o licoare de savurat in momente speciale - vinul din gama Daiconi îți aduce tradiția vechilor podgorii ale Minișului, care au atras atenția Curții Imperiale Austriace, cu secole în urmă.

Cazare / Wellness

 

În curând o să avem posibilitatea de a asigura cazare musafirilor noștri în pensiunea proprie. Puteți alege dintre 3 camere cu pat matrimonial cu grup sanitar separat fiecare.

 

Parcare păzită, loc de joacă, wi-fi, parc amenajat și piscină

 

Excursii, Obiective turistice de vizitat

(Sightseeing, Trips)

 

Castle of Vilagos

 

Trip: 400 m difference of altitude from Vilagos (Siria) to the castle, 1,0 – 1,5 hours walk.

Castle of Vilagos was first mentioned in written form in 1318, so probably it was built in the 13th century after tatárjárás (Passing of the Tatars). This significant fortress quite often changed owners on the confine of the Turkish domination, as it was built in the target of the army of Transylvanian monarchy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sólymos Castle

 

11 kms from by the highway E68 Arad –Deva, to the carpark, northern end of Lippa,

Trip: 650 m to Sólymos Castle from the car park, 100 m difference of altitude, app. 0,5 hour.

 

 

 

Lippa - Máriaradna

benediction church and Way of the Cross

 

9 kms from by the highway E68 Arad –Deva, in the centre of Lippa,  The Franciscan church of Lippa is a famous pilgrim location. Its benediction picture was bought by a catholic Bosnian merchant, György Vrichonassa in 1668 from an Italian merchant; it used to decorate the altar of the old chapel, which was burnt by the Turkish in 1659, after reconquering Lippa, but the picture remained undamaged.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trip to Arad

 

11 kms from by the highway E68.

The most beautiful square in the downtown of Arad is Liberty Square (today: Avram Iancu). The city hall, the Aurel Vlaicu University of Arad, and the building of the New Theatre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trip to Arad

 

11 kms from by the highway E68.

The most beautiful square in the downtown of Arad is Liberty Square (today: Avram Iancu). The city hall, the Aurel Vlaicu University of Arad, and the building of the New Theatre.

 

 

 

Trip to Arad

 

11 kms from by the highway E68.

The most beautiful square in the downtown of Arad is Liberty Square (today: Avram Iancu). The city hall, the Aurel Vlaicu University of Arad, and the building of the New Theatre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie

Vie, Fabrica, Crama, Pensiune

contactați-ne

Daiconi Wine House & Wellness Pension

 

Minis, nr. 49

DJ708B, Cod. 317137

Arad - Romania

 

Sunați-ne acum:

0722 247 976

0722 203 240

 

E-mail: office@daiconi.ro

Voi aveți întrebări

Noi avem răspunsuri

 

Lippa - Máriaradna

benediction church and Way of the Cross

 

9 kms from by the highway E68 Arad –Deva, in the centre of Lippa,  The Franciscan church of Lippa is a famous pilgrim location. Its benediction picture was bought by a catholic Bosnian merchant, György Vrichonassa in 1668 from an Italian merchant; it used to decorate the altar of the old chapel, which was burnt by the Turkish in 1659, after reconquering Lippa, but the picture remained undamaged.

 

 

Sólymos Castle

 

11 kms from by the highway E68 Arad –Deva, to the carpark, northern end of Lippa,

Trip: 650 m to Sólymos Castle from the car park, 100 m difference of altitude, app. 0,5 hour.

 

Castle of Vilagos

 

Trip: 400 m difference of altitude from Vilagos (Siria) to the castle, 1,0 – 1,5 hours walk.

Castle of Vilagos was first mentioned in written form in 1318, so probably it was built in the 13th century after tatárjárás (Passing of the Tatars). This significant fortress quite often changed owners on the confine of the Turkish domination, as it was built in the target of the army of Transylvanian monarchy.

 

 

Trip to Arad

 

11 kms from by the highway E68.

The most beautiful square in the downtown of Arad is Liberty Square (today: Avram Iancu). The city hall, the Aurel Vlaicu University of Arad, and the building of the New Theatre.

 

 

Trip to Arad

 

11 kms from by the highway E68.

The most beautiful square in the downtown of Arad is Liberty Square (today: Avram Iancu). The city hall, the Aurel Vlaicu University of Arad, and the building of the New Theatre.

 

 

Trip to Arad

 

11 kms from by the highway E68.

The most beautiful square in the downtown of Arad is Liberty Square (today: Avram Iancu). The city hall, the Aurel Vlaicu University of Arad, and the building of the New Theatre.