vin de minis arad - dealul daiconi
minis daiconi despre vin de minis - daiconi vin de daiconi - minis vin de minis - premii vin de minis - galerie foto vin de minis - anunturi vin de minis - contact
   

DEALUL DAICONI

Vinul este dotat cu caracteristici particulare, absolut de negasit in alte produse abtinute de om. El este plin de umanitate, de demnitate si cordialitate si cere sa ramana sub aceasta forma care il face una dintre operele care oglindesc civilizatia noastra.
Vinul nu este o bautura care rezolva exigentele noastre fiziologice, el este un nutrient al spiritului dupa cum il stim in toate momentele importante ale vietii si il consideram prietenul nostru in toate zilele aventurii noastre pe pamant.
Trebuie deci sa il tratam cu demnitatea ceruta de rangul sau, sa renuntam sa-l mai consideram o banala bautura.
La " Ferma Daiconi" am ales sa producem vin de ce-a mai buna calitate, vin din vita de vie nobila, si pentru ca nu suntem mari producatori, facem vin cu pasiune, vin de o calitate excelenta, vin curat obtinut din sucul strugurilor.
Facem vin pentru noi ..., dar pentru ca recoltele au fost bogate, avem suficient pentru a oferi si celor indragostiti de aceasta licoare.
Va poftim sa degustati unul din tipurile produse de noi.

Un vin nobil pastreaza in aroma sa rafinata toate calitatile mediului in care a crescut vita de vie. Zona geografica, conditiile climatice si componenta solului definesc culoarea, gustul si mirosul vinului, iar calitatea prelucrarii si vechimea imbutelierii valorifica zestrea soiului.
Viile din podgoria Minis-Maderat se bucura de „adapostul” geografic primitor creat de Dealurile Zarandului, iar solurile fertile si clima blanda favorizeaza cresterea unor struguri cu o savoare distinsa.

Geografia

Podgoria Minis-Maderat se afla intr-o zona colinara, caracterizata prin prezenta pantelor abrupte, terasate, care franeaza forta vanturilor reci si previn stagnarea excesului de apa, si implicit, aparitia putregaiului cenusiu. Plantatiile viticole sunt expuse in directie predominant sudica, ceea ce inlesneste cresterea linistita a strugurilor si acumularea calitativa ridicata in boabele acestora. Componenta in zaharuri a strugurilor este mai mare in zona pantelor si a platourilor intercolinare, in timp ce aciditatea lor este mai mica in acelasi areal, data fiind acumularea redusa de acid malic din struguri.

Geologia

Bogatia in fier si micro-elemente a solurilor caracteristice zonei Minis-Maderat este prielnica dezvoltarii plantatiilor viticole si acumularii de substante la nivelul boabelor de strugure. Vinurile rosii obtinute pe aceste soluri scheletice, feruginoase, au o culoare stralucitoare, intensa, cu reflexe rubiniu inchis, avand in acelasi timp un buchet foarte expresiv si generos. Mentinerea fertilitatii optime a solului se realizeaza prin aplicarea de ingrasaminte organice o data la 4 ani si prin adaosul controlat al ingrasamintelor chimice. Calitatea si sanatatea solurilor sunt esentiale pentru cresterea strugurilor cu adevarat valorosi.

Clima

Microclimatul prezent in zona geografica a podgoriei Minis-Maderat aduce influente mediteraneene, conturand unele conditii climatice benefice pentru cresterea soiurilor rafinate de vita de vie. Primavara in acest areal este, de regula, timpurie si umeda, in timp ce toamna este lunga, calduroasa si uscata, lasand loc pentru maturizarea dorita a strugurilor, tipica fiecarui soi. incalzirea rapida a versantilor si circulatia domoala a aerului permit buna desfasurare a proceselor fiziologice ale strugurilor. Temperatura medie anuala este de 11,2°C, umiditatea relativa a aerului fiind de 75%.

magazin de vinuri

Vinuri DOC
Vinuri IG

Continut cos

 
vin de minis daiconi
Fluturas prezentare
Brosura vinuri
 

Transport si ambalare

detalii

 
[ termeni si conditii ] [ politica de confidentialitate ] [ ANPC ]
www.daiconi.ro
© 2012 - Toate drepturile rezervate - sc Diverse srl